Skip to content

Društvena igra “Bingo” – projekt “Seniori Vukovara II”

Društvena igra “Bingo” – projekt “Seniori Vukovara II” published on

U okviru projekta „Seniori Vukovara II“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a na kojem nam je partner Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, provodimo kulturno-zabavnu aktivnost, društvenu igru „Bingo“ u prostorijama udruge. Navedenu aktivnost održavamo jednom tjedno u popodnevnom terminu, a do sada smo ih održali ukupno pet. Nakon svakog izvlačenja, dobitnicima „Binga“ uručuju su se i simbolični pokloni, što ih jako razveseli.

Kako nam je srpanj bio prvi mjesec provedbe ove aktivnosti možemo reći da smo naišli na veoma pozitivne reakcije korisnika s obzirom da uz igru i zabavu mogu iskazati i svoj natjecateljski duh. Također, ova igra povoljno utječe na koncentraciju kod starijih osoba, emocionalnu kontrolu, te na toleranciju što je veoma važno za očuvanje mentalnog zdravlja starijih osoba.

Kao što vidimo, korisnicima kulturno-zabavnih aktivnosti slobodno vrijeme je značajno obogaćeno brojnim novim sadržajima, koji su im inače zbog pomanjkanja financijskih sredstava ili teže pokretljivosti nedostupni.

Društvenu igru „Bingo“ provodi voditeljica projekta, Dejana Crvenković.

Primary Sidebar