Skip to content

Sportska disciplina pikado-projekt “Seniori Vukovara II”

Sportska disciplina pikado-projekt “Seniori Vukovara II” published on

U okviru projekta „Seniori Vukovara II“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a na kojem nam je partner Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, provodimo sportsko-rekreativnu aktivnost, sportsku disciplinu pikado, u prostorijama udruge na pikadu kojeg smo kao donaciju dobili od Grada Vukovara. Navedenu aktivnost održavamo jednom tjedno u popodnevnom terminu, a do sada smo je održali ukupno pet.

Kako nam je srpanj bio prvi mjesec provedbe ove sportske aktivnosti možemo reći da smo naišli na veoma pozitivne reakcije korisnika s obzirom da uz igru i zabavu mogu iskazati i svoj natjecateljski duh. Također, sudjelovanjem u ovoj aktivnosti doprinosi se i poboljšanju zdravlja jer igra pikado povoljno utječe na koordinaciju rada ruka-oko što je iznimno važno u starijoj dobi te jačanju mišića i boljoj pokretljivosti zglobova ruku.

Sportsku disciplinu pikado provodi Nada Bačvan, dugogodišnja voditeljica Kluba osoba treće dobi u Udruzi žena Vukovar, aktivna u sportskim aktivnostima koje se provode u udruzi, te izniman motivator korisnicima.

Primary Sidebar