Skip to content

Nordijsko hodanje na projektu “Seniori Vukovara II”

Nordijsko hodanje na projektu “Seniori Vukovara II” published on

U okviru projekta „Seniori Vukovara II“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a na kojem nam je partner Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, provodimo sportsko-rekreativnu aktivnost, nordijsko hodanje. Navedenu aktivnost održavamo jedan put tjedno prema dogovoru sa korisnicima i u skladu sa vremenskim uvjetima, a do sada smo je održali ukupno sedam puta.

Nordijsko hodanje je relativno lagana fizička aktivnost, koja za 30 posto umanjuje opterećenje zglobova nogu i slabinskog dijela kralježnice od običnog hodanja, povećava srčano-žilne i plućne funkcije te popravlja držanje. Zbog toga je prepoznato kao idealna rekreacija za osobe starije dobi, te kao prevencija bolesti karakterističnih za tu dob. Isto tako, nordijskim hodanjem doprinosi se povećanju pokretljivosti zglobova i čvrstoći kostiju što je od iznimne važnosti u starijoj dobi.

Aktivnost smo provodili ispred Udruge i u ulicama oko nje u popodnevnim satima, a kako smo i na prethodnom projektu imali nordijsko hodanje korisnici su izrazili veliko zanimanje za ovakvu vrstu sportsko-rekreativne aktivnosti.

Nordijsko hodanje provodi Nada Bačvan, dugogodišnja voditeljica Kluba osoba treće dobi u Udruzi žena Vukovar, aktivna u sportskim aktivnostima koje se provode u Udruzi, te izniman motivator korisnicima.

Primary Sidebar