Skip to content

Osnivanje grupe podrške

Osnivanje grupe podrške published on
Dana 15. studenog 2017. godine u prostorijama Udruge žena Vukovar održana je prva radionica na kojoj je osnovana Grupa podrške za žene u nepovoljnom društvenom položaju u sklopu programa” Osnaživanjem do bolje integracije”  kojeg provodimo u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radionicu je održala voditeljica aktivnosti Andreja Jurić.
S obzirom da je grupa sastojala od osoba čija težina problema je bila različita, jedni drugima su pružali podršku, razumijevanje i savjete .
Grupa je postigla svoj zadani cilj – razvijanje empatije, pomoć pri iznalaženju rješenja, osnaživanje žena pružanjem međusobne potpore te želja za nastvakom ovakvih druženja i djelovanja grupe podrške.
Na kraju radionice sudionice su popunile evaluacijski listić koji je pokazao da im je radionica/grupa podrške bila korisna.
Radi anonimnosti sudionica grupe podrške fotografije nećemo objavljivati.
Ukoliko ste zainteresirani za grupu podrške ili znate nekoga tko bi bio slobodno nas nazovite na broj telefona 032/421 – 191.

Pročitaj više Osnivanje grupe podrške

Istraživanje potreba dugotrajno nezaposlenih osoba

Istraživanje potreba dugotrajno nezaposlenih osoba published on

Istraživanje potreba dugotrajno nezaposlenih osoba
Udruga žena Vukovar u procesu je razrade projekta „Nova znanja-nove prilike“ kojim planira omogućiti edukacije i prekvalifikacije za dugotrajno nezaposlene osobe s ciljem njihovog ravnopravnijeg položaja na tržištu rada te veću mogućnost zapošljavanja i socijalnog uključivanja u život zajednice.
U tu svrhu radimo istraživanje potreba za usavršavanjem i obrazovanjem dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi projektom povećali njihovu zapošljivost, a jednako tako i odgovorili na potrebe tržišta rada.
Ukoliko spadate u ciljanu skupinu molimo Vas da odvojite 1 minutu Vašeg vremena te popunite anketu koja se nalazi ovdje.(možete je popuniti do kraja studenog)

DSC02529

Održano predavanje o ugovorima

Održano predavanje o ugovorima published on

U utorak 31. listopada 2017. godine s početkom u 14.00 sati u Udruzi žena Vukovar održalo se treće, zadnje po redu, predavanje o ugovorima, a teme su bile nasljednopravni ugovori (ugovor o odricanju od nasljedstva, ugovor o ustupu i raspodjeli imovine) te oporuka.Pročitaj više Održano predavanje o ugovorima

Poziv na radionicu

Poziv na radionicu published on

Dragi naši,
pozivamo sve zainteresirane sa područja općine Bogdanovci da nam se pridruže sutra u 13h, u prostoru Općine Bogdanovci, na Radionicu za poboljšanje kvalitete života, psihofizičkog zdravlja i prevladavanje stresa koju će održati djelatnica udruge, Andreja Jurić, te na predavanje o sigurnosti – Izazovi sigurnosti i samozaštita koje će održati Marina Bukal, PU Vukovarsko – srijemska, Ured načenika.Pročitaj više Poziv na radionicu

22712452_774645316070678_4474217199480846882_o

Održana Javna tribina u vijećnice Vukovarsko-srijemske županije

Održana Javna tribina u vijećnice Vukovarsko-srijemske županije published on

Jučer, 24. listopada 2017. koordinatorica Udruge žena Vukovar prisustvovala je javnoj tribini koja je održana u Vukovaru u prostoru male vijećnice Vukovarsko-srijemske županije. Tribinu je organizirao Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek u suradnji s Europskim domom Vukovar u sklopu provedbe projekta „Pomoć u rješavanju apatridije“ koji financira UNHCR.
O temi Što sve treba znati o reguliranju boravka u Hrvatskoj? govorili su g. Silvija Miličević i Ljubinka Zulić (Policijska postaja Vukovar) a g. Mladen Stojanović iz Područnog ureda pučke pravobraniteljice Osijek je govorio na temu Diskriminacija, kako je prepoznati i zatražiti zaštitu?Pročitaj više Održana Javna tribina u vijećnice Vukovarsko-srijemske županije

Primary Sidebar

Secondary Sidebar