Skip to content

Tko smo mi

 

Udruga žena Vukovar osnovana je 1998. godine u Vukovaru.

 

Udruga je od 1998. godine do sada provela 65 projekta od čega je jedan Europski projekt, na četiri smo projekta bili partneri na Europskim projektima, a sve ostale projekte smo mi bile nositeljice i provoditeljice. Pored rada na lokalnoj i razini RH prepoznate smo i kao partneri u susjednim zemljama- Bosni i hercegovini i Srbiji sa kojima smo radile na nekoliko projekata.

 

Udruga žena Vukovar veliku pažnju poklanja suradnji s drugim organizacijama civilnog društva koje djeluju na suzbijanju svih oblika nasilja nad ženama, suzbijanju korupcije, izgradnji kapaciteta OCD-a, prekograničnom umrežavanju te poboljšanju stanja marginaliziranih skupina u svojoj lokalnoj zajednici.

 

Inicijatorice smo i osnivačice županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i imamo stalno jednu članicu u povjerenstvu, a od nedavno imamo i predstavnicu u županijskoj Koordinaciji za ljudska prava.

 

Stalni zaposleni djelatnici osposobljeni su za vođenje srednjih projekata, za rad na SOS telefonu, edukaciji žena i mladih, osmišljavanju i provedbi kampanja, izgradnji kapaciteta OCD-a, osnivanje i vođenja mreža, za administrativne poslove u udruzi, a najnovija aktivnost je ekspertiza na području provođenja istraživanja javnih politika.

 

Udruga žena Vukovar od samog osnutka 1998. godine ima primarnu djelatnost i rad s osobama treće dobi. U prostoru udruge osiguran je prostor za poludnevni boravak u kome imamo sprave za fitnes i opremljen prostor za druženje i društvene igre, provođenje radionica, predavanja i sl. Cijelo vrijeme u prostoru udruge osigurano je mjerenje tlaka i šećera u krvi ne samo za članice već i druge osobe iz lokalne zajednice.

 

Naša organizacija prva je uočila potrebu okupljanja osoba treće dobi koju provodimo od osnivanja do danas.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar