Skip to content

Tko smo mi

 

Udruga žena Vukovar osnovana je 1998. godine u Vukovaru.

 

Udruga žena Vukovar je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija civilnog društva osnovana s ciljem osnaživanja žena i osvještavanja javnosti i institucija o svim oblicima nasilja nad ženama i pravima žena kroz  edukaciju, istraživanja , suradnju i javni rad. Pružamo direktnu i indirektnu pomoć ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

Naša vizija je suvremeno i slobodno društvo u kojem demokratski sustav i javne politike ispunjavaju svoju temeljnu svrhu ostvarenja građanskih prava , sloboda i jednakih mogućnosti te osiguravaju kontinuirani napredak zajednice u kojoj živimo s naglaskom na povećanu uključenost  marginaliziranih skupina građana u društveni razvoj i odlučivanje.

Cilj udruge je osnažiti demokratske institucije društva za aktivnije sudjelovanje u lokalnim zajednicima kroz povećanu uključenost marginaliziranih skupina građana u društveni razvoj i odlučivanje, jačanje građanskog aktivizma u kreiranju i provedbi javnih politika kao i poticanje razvoja ruralnih zajednica kroz unaprjeđenje socijalnih usluga  zajednici i međuresornu suradnju na lokalnom nivou.

 

Udruga žena Vukovar od samog osnutka 1998.  ima osnovan Klub osoba treće dobi. Rad s osobama treće dobi zasniva se na poboljšanju kvalitete življenja starijih razvojem različitih modela skrbi, poticanjem aktivnog starenja, bolje povezanosti i solidarnosti među generacijama i volonterstva).

Cilj; Poboljšanje kvalitete življenja osoba treće dobi kroz razvijanje modela pružanja vaninstitucionalne potpore i osmišljavanje slobodnog vremena osoba treće dobi.

Primary Sidebar