Ispis

U okviru projekta „Seniori Vukovara II“ financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a na kojem nam je partner Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, do sada smo održali 58 sati vježbi za kralježnicu, ruke i cirkulaciju.

Vježbe održavamo dva puta tjedno u trajanju od sat vremena, a vježbali smo na terasi Udruge kada je to vrijeme dozvoljavalo te u unutarnjem prostoru Udruge gdje se nalaze i sprave za vježbanje. Na sportsko-rekreativnim aktivnostima kroz 8 mjeseci radili smo vježbe razgibavanja tijela, vježbe za cirkulaciju, vježbe uz pomoć plastičnih štapova, zatim vježbe snage za ruke, vježbe za balans (prebacivanje težine sa jedne na drugu nogu), jačanje mišića cora (leđa i trbuha) te vježbe za noge koje su veoma značajne za ustajanje, sjedenje i kretanje.

Također smo radili i vježbe na trenažnim spravama, s kojima radimo na poboljšanju kondicije. Sudionicima su se vježbe svidjele jer su prilagođene njihovoj dobi i mogućnostima. Vježbe za kralježnicu, ruke i cirkulaciju provodi fizioterapeutkinja Dejana Macura.