Ispis

konferencija

Jučer, 13. veljače 2019. s početkom u 11 sati u svečanoj dvorani Hotela Lava predstavljen je projekt „Zaželi za Vukovar“ iz poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena“ na kojem su svečano uručeni ugovori o radu zaposlenim ženama kroz navedeni projekt.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.657.930,56 kn i financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljuski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu.

Konferenciju je uz pozdravni govor otvorila asistentica na projektu, Tatjana Zuber, a zatim je kroz kratku prezentaciju voditeljica projekta, Mirjana Mizdrak Mišanović prisutnim gostima predstavila projekt.

U ime partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gđa Jasna Kolar naglasila je važnost ovog projekta u smislu zapošljavanja i to naročito zapošljavanja teže zapošljivih žena kojih prema službenim podacima Zavoda ima najveći postotak.

konferencija1402 01

U ime partnera Centra za socijalnu skrb Vukovar iz Odjela za odrasle gđa Jelena Krešić je istaknula ulogu centra u ovom projektu,identificiranje krajnjih korisnika kojima potpora I podrška već nije osigurana kroz druge javne I druge izvore.

Cilj projekta je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom društvenom položaju, kroz zapošljavanje i edukaciju te poboljšanje kvalitete života i smanjenje isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju..

Kroz projekt će biti zaposleno 10 žena koje će pružati uslugu potpore (pomoći u kući) za 40 krajnjih korisnika (1 zaposlena žena 4 korisnika), te će 10 žena proći programe za osposobljavanje i steći viši stupanj obrazovanja.

konferencija1402 01 01

Udruga žena Vukovar će provoditi projekt na području grada Vukovara i gradskih četvrti sa svrhom socijalnog uključivanja i zapošljavanja. Kroz zapošljavanje i edukaciju ćemo djelovati na osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom društvenom položaju. Provedbom projekta osiguravaju se uvjeti za povećanje zapošljivosti žena pripadnica ciljane skupine njihovim uključivanjem u programe za obrazovanje i osposobljavanje odraslih osoba. Pružanjem usluge pomoći u kući povećat će se socijalna uključenost krajnjih korisnika-starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, što će trajno utjecati na povećanje pozitivnog osjećaja brige i skrbi društva o ovim ranjivim skupinama te povećanje njihovog osjećaja vrijednosti i odgađanja njihovog odlaska u domove za starije i nemoćne osobe.

konferencija1402 02