20191127 120536 001

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 26. studenog 2019. godine u Udruzi žena Vukovar održan je radni sastanak sa predstavnicama udruga Udruge B.a.B.e. i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima koji je imao za cilj razmjenu iskustava, primjera dobre prakse te izazova s kojima se ove udruge susreću pri radu s korisnicima na temelju kojih su sastavljene preporuke koje će proslijediti donositeljima odluka.

27. studenog u Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru održana je sedma zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Županijske koordinacije za ljudska prava Vukovarsko – srijemske županije i Županijskog tima Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Na sjednici je bilo riječi o obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te danima aktivizma kao i izmjenama Kaznenog zakona, Zakona o istražnom postupku i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Partneri

hzz appicon1024x1024       czss        EDVU logo         Udruga za podršku žrtvama i svjedocima  

dom za starije i nemocne ososbe vukovar logo        Delfin pakrac       SOS Virovitica        oaza

Donatori

asb logo c&a fondacija logo gfw logoslagalica logo grad vukovar logo  ministarstvo za demografiju logo   vsž logozajednicki put logoeu zastava small           grb zg og

pravosudjemediterranenmediterranen