program zazeli nikad potrebniji1

Udruga žena Vukovar  provodi Program Zaželi-  „Zaželi za Vukovar“.  Program Zaželi – program zapošljavanja žena je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. U Programu je zaposleno  10 žena koje skrbe 40 krajnjih korisnika na području Grada Vukovara i gradskih četvrti. Program se provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Vukovar.

U sklopu Programa „Zaželi za Vukovar“ zaposlene žene dnevno brinu o četiri korisnika. Usluge koje im pružaju u kući su: nabava namirnica i lijekova, psihološka podrška (razgovor i druženje), pratnja liječniku, čišćenje i održavanje prostora, priprema ogrijeva za zimu, održavanje okućnice i domaćinstva.

„U novonastaloj situaciji kada nas je zadesio Koronavirus – Covid-19, morali smo usluge koje pružamo našim korisnicima svesti na ono najnužnije, a to su dostava hrane i lijekova, plaćanje računa, te psihološka podrška putem telefona poštujući sve propisane mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja virusa Covid-19“.

U ovakvim kriznim vremenima, pokazalo se koliko su ovakvi programi važni i značajni za lokalnu zajednicu jer su jedan dio skrbi o starijima i nemoćnima preuzele i udruge koje provode Program Zaželi, a osigurana su i radna mjesta za žene budući da se njihove plaće financiraju iz sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

 

Partneri

hzz appicon1024x1024       czss        EDVU logo         Udruga za podršku žrtvama i svjedocima  

dom za starije i nemocne ososbe vukovar logo        Delfin pakrac       SOS Virovitica        oaza

Donatori

asb logo c&a fondacija logo gfw logoslagalica logo grad vukovar logo  ministarstvo za demografiju logo   vsž logozajednicki put logoeu zastava small           grb zg og

pravosudjemediterranenmediterranen