O projektu:

Udruzi žena Vukovar odobren je projekt u trajanju 24 mjeseca čiji je cilj povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba širenjem i pružanjem inovativnih socijalnih usluga u lokalnoj zajednici za njihovu bolju socijalnu uključenost.

Kroz ovaj projekt će se omogućiti prijevoz korisnicima na aktivnosti projekta, zatim na organizirane dnevne aktivnosti za starije u prostorije Udruge kao i novoosnovani Klub osoba treće dobi u partnerskoj općini, te prijevoz do socijalnih, zdravstvenih i drugih ustanova. Provedbom projekta razvit ćemo volonterske programe inkluzivnog volontiranja i program za mlade volontere s ciljem razvoja socijalne brige mladih za stare.

Povezivanjem stručnjaka koji rade sa osobama starije životne dobi i suradnjom sa općinama doprinijet ćemo jačanju njihovih kapaciteta za rad sa starijim osobama i time pružiti podršku procesima planiranja usluga na lokalnoj razini i razvoju socijalnih usluga na području 4 županije (Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije).

Vrijeme provedbe:

Projekt traje 24 mjeseca od 3.11.2020. do 3.11.2022. godine

Ukupna vrijednost projekta: 1.287.043,28 HRK

Donator: Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu

PT1: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

PT2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

Partneri: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima i Općina Borovo