Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Program pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama predstavlja pružanje usluge potpore i podrške:

  • organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.) i/ili
  • obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.) i/ili
  • održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.) i/ili zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

Također, uključuje i posebne aktivnosti podrške u mobilnosti i prijevozu (pratnja do liječnika, drugih službi i pružatelja usluga radi ostvarivanja određenih prava i rješavanja drugih životnih pitanja) te posredovanja u ostvarivanju i drugih prava (besplatna pravna pomoć, socijalna skrb).

Program pomoći i podrške namijenjen je primarno osobama starije životne dobi (iznad 65 godina) i osobama s invaliditetom, posebno onima koji žive u jednočlanom i dvočlanom kućanstvu i potrebna im je pomoć u realizaciji osnovnih životnih potreba.

U dogovoru s korisnikom/com Udruga kao pružatelj usluga pomoći u kući koristi opremu i pomagala korisnika. Kućanske i osnovne higijenske potrepštine osigurane su iz sredstava projekta.

Obrazac za prijavu korisnika preuzmite ovdje.